Døgnvagt
62 66 12 20

Belysning - Lyskilder - Lys

Belysning er ofte en overset del af boligindretningen. Hvad enter det drejer sig om belysning på kontoret, i haven eller i hjemmet er det en vigtig del af din dagligdag. Belysningen skal både være hensigtmæssigt placeret samtidig med at det skal være funktionelt.

 
 
Lyset er med til at skabe rummet. Ved at sætte fokus på belysningen i et rum, kan du få rummet til at fremstå hyggeligt, energisk, trygt, funktionelt osv. Man bør derfor altid tænke på belysning og lyskilder når indretningen af et rum påbegyndes.
 
Hvis man sætter fokus på belysningen og benytter intelligente installationer samt udnytter den moderne teknologi, så har man de bedste muligheder for at skabe det optimale lys, hva enten det er til kontoret, i haven, i hjemmet eller et helt andet sted.
 
 

Belysning i hjemmet

Et værelse har sine egne lysrum. Disse lysrum bliver skabt af vinduer hvor dagslyset kommer ind og af lamper der danner deres eget lys. Disse lysrum har afgørende betydning for hvordan man oplever stemningen i et værelse. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på disse, når man overvejer hvilke belysning der er behov for i et værelse.
 
De mange forskellige funktioner i hjemmet kræver alle forskellige slags lyskilder. Alt efter hvor man befinder sig i huset, skal man være opmærksom på hvilken lyskilde der er den optimale til eksempelvis at skabe hygge, arbejdslys, læse lys osv.
 
Valg af lys er derfor mere and blot et valg om lamper der passer designmæssigt til indretningen. Det er belysningen og lyskilderne der er med til at skabe oplevelsen af vores hjem.
 
 

Belysning på kontoret

Ligesom i hjemmet er der på kontoret forskellige lysrum. Derfor kræver det planlægning at skabe en god belysning på kontoret. Her skal der tages højde for vinduerne med sol lys indfald, refleksioner fra det kunstige lys samt den enkelte medarbejders krav til en optimal arbejdsstation. Det vil ofte være en god forretning at sætte fokus på lyskilderne på kontoret, da det skaber bedre arbejdsforhold og derved gladere medarbejdere.
 
På kontoret er der også den mulighed, at man kan opsætte intelligente installationer til at styre lysekilderne. Dette kan både være med til at mindske elregningen, men i nogle tilfælde også være med til at øge medarbejdernes tilfredshed.
 
Eksempler på intelligente installationer kan være:

  • Følere der tænder lyset ved bevægelse i et rum, og slukker ved manglende bevægelse.
  • Lysstofrør der kan regulere lysstyrken efter sollysets styrke.
  • Markiser der styres automatisk efter sollyset.

 
 
Lige meget hvilken form for belysning du overvejer at anskaffe dig, er du meget velkommen til at kontakte Espe & Gestelev EL-Forretning ApS på Fyn, for råd og vejledning.
Vi står klar til at hjælpe dig videre med dit belysnings projekt.

Adresse
Espe & Gestelev EL-Forretning ApS
Skovvej 3
5750 Ringe, Fyn

Kontakt
Telefon: +45 62 66 12 20
Email: espe-el@espe-el.dk
Web: www.espe-el.dk

Åbningstider
Mandag - fredag: 08:30 - 17:30
Lukket lørdag & søndag.

Top